Premiering o utställning

2018-07-21

Nu är vi mitt inne i några trevliga veckor med utställning varje helg! Förra lördagen var vi till Nyköping, idag var det Österbybruk och nästa helg är det Rimbo.

Idag har vi alltså varit på premiering med Safena och Molly. Molly är snart sex veckor gammal och med det fick hon fölmönstras av domare Ronny Johnsson. Hon var så duktig och fick beröm både av speakern och Ronny för sin fina uppvisning trots sin ringa ålder. Ja, indirekt tog både jag och Josefine åt oss av äran med :-) eftersom jag visade henne och Josefine gick före i ringen med mamma Selene.

 

 

Molly fick jättefina 39 poäng med 7:a på benen och resten 8:or och alltså klass I. Pappa till henne är Top Of The Line RS 737, mamma alltså vår Selene.

Därefter var det 3-årsringen där Safena gick med. Safena har ju haft problem med sin bredspårighet den här säsongen, den var där idag med såklart, men hon har gått tillsammans med Ting i vinterhagen och bantat i över två veckor och det börjar synas, hon har blivit lite lättare i typen till hennes fördel. Om jag tycker att 39 poäng är jättefint för ett föl som jag skrev ovan, borde 39 poäng var lika fint på en 3-åring. Det är det såklart, men ett poäng till... Ni vet :-). Vi är hur som helst ändå väldigt nöjda för vi var beredda på sämre resultat med tanke på hur det gått för henne i år. Idag fick hon en 9:a på skritten, 7:or på extremiteter och trav. Och resten 8:or då.

 

Pettersbacka Safena. Efter Be There of Riverdance RS 616
och undan Hot Smashing Lady (Smilla).

 

Det var idag det. Förra lördagen var vi då till Nyköping, hem till Mia och Tobbe på Stuteri Kronblad & Zetterblom. De bjöd på en jättefin utställningsdag med kanske en något hög temperatur för att stå på en grusbana hela dagen. Några dagar innan blev Josefine tillfrågad om hon kunde var domarsekterare åt Annika Strindgård, det nappade hon på direkt utan att nånsin gjort det tidigare.

 

Moa som duktig och noggrann prisutdelare,
Annika som läser kritik och så Josse då :-).

 

Först ut för oss var Vena men det var inte hennes dag alls, hon såg allmänt tråkig ut för att vara henne och fick 38 poäng. Därefter var det Safenas tur, även hon fick 38. På eftermiddagen var det Lilja och hon var riktigt fin, hon gick som nummer tre med 39. Men hon tävlades i agility tillsammans med Eveline också, även där fick hon en tredjeplats. Och sedan vann de i handlerklassen men hela 45 poäng, Eveline trodde knappt sina ögon! Så Lilja och Eve hade en strålande dag.

 

Eveline och Lilja.