Bromsfälla

2014-07-03

Mera post har det kommit i form av en Shetlandstidning, rolig läsning förstås!

Har sedan i maj, när jag läste en annons hos Granngården, funderat på om jag ska köpa en så kallad bromsfälla. Tänk om den fungerar, då skulle den ju vara en dröm för hästarna varma dagar. I förrgår gjorde jag slag i saken och investerade i hela 1 995 kronor, fick en stor svart boll med ett tillhörande paraply i plast. Igår montarade jag ihop den, tog med en stege och hängde upp den i en gren i hagen. Igår var det varmt och kvavt ute och det kryllade av bromsar i luften, det har ju varit så kallt väder så de sitter väl bara beredda att få dra ut på blodsugarturné. Hade lite svårt att bestämma mig för vart jag skulle hänga upp den, det följde med en stolpe att sätta bollen i, men jag får för mig att hästarna skulle börja klia sig mot den och därmed ha omkull den dyra bollen på marken. Hängde därför upp den i en gren på ett av de ställen där de ofta står och sover. Igårkväll stod de däremot inte alls där utan i ett hasselsnår, så när jag imorse kikade efter hade det bara krupit ner en broms och fyra flugor i fällan. Idag är det väldigt blåsigt ute så småkrypen håller sig borta. Det återstår därmed att utvärdera någon annan dag.

 


Linnea kollar efter fångst.


Hovslagaren har varit här och putsat till dem som ska till Riddarhyttan på lördag. Även Smilla och Ting som tids nog ska till hingst.

Linnea skulle rida genrep idag, gick så fint så, ända till vi skulle trava uppför en backe där jag brukar springa backträning med dem för hand. Då blev Ruta så glad och tog ett par bocksprång, Linnea åkte över halsen och delade inte alls Rutas glädje. Typiskt. Efter det skrittade vi hem och gjorde ren sadel och träns istället.