Vackra nätter

2014-05-13

När jag nu alldeles nyligen gratulerat Ting på födelsedagen blir det ju väldigt orättvist om jag inte nämner att Fabbe fyller tre idag. Har inte shoppat något gott till honom, det får bli imorgon. Imorgon ska jag ta på honom grimman igen också. Han har varit utan den i ett par månader nu, men det är dags att fortsätta hans inkörning, och då blir det hela så mycket lättare när han har grimman på... Att få tag i hästen man ska jobba med är ju a och o för att slippa frustration. Det blir spännande att se vad han minns av tömkörningen, ofta brukar det vara bra att ha ett uppehåll, ibland är de duktigare efter uppehållet än de var innan tycker jag. Vi avslutade ju i början av mars med att stifta bekanskap med sulkyn.

För någon vecka sedan förolyckades Tings mamma Olinda i samband med fölning, det var verkligen jättetråkigt. Olinda har lämnat efter sig fyra avkommor varav Ting är den äldsta, hon är också det enda stoet. Det finns sedan två yngre hingstar samt en valack. Som sagt, mycket tråkigt när sådant här händer.

Lilja har nu passerat beräknade nedkomstdatum. Ibland känns hon på g, ibland känns hon inte på g, det går fram och tillbaka. Inatt när jag smög ut vid fyratiden låg alla stona och sov, de verkar spendera alla nätter under samma granar, varje gång jag kommer ut står/ligger de där. Det som är trevligt med nattvaket är att få uppleva nätterna ute denna tid på året, det börjar bli riktigt ljust, det är tyst och vackert. Sedan öppnar en liten fågel upp för sång och på några minuter är det full orkester, det är också så vackert att lyssna på.