I en tråd

2014-12-19

Igår var det minusgrader och det snöade hela förmiddagen, stora flingor och fyra centimeter högt blev det. Under tiden snön föll steg temperaturen och sent på eftermiddagen var det plus fyra grader istället. Nu finns inga spår av det vita kvar. Prognosen säger att minusgraderna kanske ska återkomma om några dagar och kanske lite snö också, vi får se. På ett sätt är det skönt med plus när man är ute och mina vinterhagar klarar sig ju bra, speciellt stonas, så jag är egentligen nöjd som det är.

Kollade in i Fenix mun igår för att se om han börjat tappa några tänder ännu, där satt alla kvar. Tittade sedan in i Galliums mun, han är förstås redan igång med bytandet. Där hängde en av tänderna helt lös i en tråd, precis som det brukar bli hos barnen! Den nya tanden var redan fullt uppe så om jag tittar efter idag har han säkert tappat den. Men så har jag aldrig sett förloppet förut, man brukar ju kunna se gluggar eller halvvägs lösa eller halvvägs nya tänder, eller så hittar man en tand i krubban eller så.

Alla lediga dagar den senaste tiden har jag jobbat med en hemtenta, det är en omfattande sak som ska vara inne i början av januari. Är färdig med ungefär halva och det hade ju varit fint att komma en bit till innan jul så man kan ta lite ledigt. Har tagit föräldraledigt från jobbet hela jullovet och det vore skönt att kunna göra det samma med pluggandet. Hästarna har fått stå tillbaka lite förstås, synd egentligen då det varit så varmt och skönt ute, men så måste det vara ibland. För några timmar sedan fick barnen julledigt så nu ska vi i alla fall gå ut och ta en promenad tillsammans med några av de fyrbenta.