Årets utställningsdebut

2022-05-09

Igår var vi på drive-in-utställning strax utanför Nyköping och vi nyttjade verkligen själva grejen med just drive-in, för kvällen innan gjorde vi i ordning Odd och Nelly. Men på morgonen ångrade jag mig när jag tittade på Nelly med kritiska ögon och tog istället och fixade till Ting i all hast. 

Odd är alldeles snart två år gammal och vi har tränat honom en del under våren men det är ändå svårt att veta hur det blir när man kommer ut i ridhus och andra hästar. Men han skötte sig helt exemplariskt, var hur lugn som helst både i transporten och i ridhuset. Under visningen stod han blickstilla hela uppställningen och sen skrittade och travade han jätteduktigt. Han fick mycket beröm för sitt lugna och trevliga sätt av domare Annika Strindgård. Han fick också poäng - 37 stycken fördelat på 77788. Det är en höjning med 4 poäng sedan hans enda tidigare visning då han var ett halvår gammal. Höjer han med lika många poäng till nästa gång - ja då är jag ännu nöjdare :-).

 

 

Ting var lika duktig hon. Hon har hunnit bli 14 år och nästa år är hon i veteranklass. Vissa gånger kan hon ju vara helt vild i ringen men igår var hon fokuserad. Det gick jättebra och hon fick guld med 5x8.