Selene är saknad. Med mera.

2022-05-07

Nästan tre månader sedan jag skrev här sist och det har såklart hänt en hel del. Det inlägget handlade om att Stella hade flyttat och därifrån har jag fått så många fina bilder när hon klickertränas, är med i något första-aprilskoj, går sida vid sida med både jämnstor kompis och en betydligt större häst, som dessutom vaktar henne när hon sover :-). Hon verkar ha det så bra!

Några veckor senare flyttade även Molly. Det hemmet är jag också så nöjd över, det är ett stuteri i norra Dalarna, af Östansjö. Där finns flera fina ponnyer sedan tidigare och är så glad att Molly får ingå i deras shetlandsflock :-).

Därefter var det dags för Skäpperöds Selene att lämna oss. Hon kom hit från Skåne för 16 år sedan och har varit så delaktig på många sätt. Genom att ge oss fina föl, ta hand om dem så väl, tagit med hem guldrosetter från i princip alla utställningar hon deltagit i, tvärsäker på brukstävlingar, varit lugn, trygg och vacker i hagen. Ett riktigt riktigt bra sto med det typiska Skäpperödsutseendet. Hon saknas här. Men 24 år gammal var hon klar med livet och då är det bara att inse det.

 


Selene i Ockelbo 2015

 

I mars var jag och Eveline till Bro och tävlade brukstävlingar i agility och handlerhoppning. Vi hade med oss Ting och Nelly. Ting var pigg och framåt som vanligt. Nelly gjorde premiär på bruksbanan och det gick också bra, hon var lugn och tog sig igenom alla agilityhinder efter lite betänketid på vissa av dem. Det var verkligen roligt att komma ut och göra något med hästarna igen!

I mitten av april fölade tyvärr Dessi. Det var sex veckor för tidigt. En liten brun hingst som låg under den stora granen i hagen en morgon. Dessi mådde bra och brydde sig inte alls vilket var skönt. Det hela är såklart mycket ledsamt men är tacksam att själva fölningen gick bra och att han kom ut som han skulle.

Detta är de stora händelserna som hänt sedan sist. Nu väntar flera utställningar redan i maj och även två föl till i samma månad. 

Jag funderar kring denna hemsida också. Stuterihemsidor i allmänhet är ju lite förbi, jag är själv numer dålig på att titta på de få som finns kvar. Jag tror att det är samma sak med min egen, inte så många som orkar / kommer ihåg att klicka in och läsa. Det börjar bli ganska dyrt per år att ha denna sida, så man måste ju fundera på dess existens, om det är värt. Det tråkiga är mest för mig själv att jag har så mycket på den som jag vill ha kvar, foton, gamla dagböcker, ponnyeras egna sidor där jag själv hämtar informtion osv. Nu har jag betalt året ut och lite till så hinner fundera fler vändor på saken.