Härlig sista utställning

2022-10-31

Årets sista utställning för oss var igår, i Stjärnhov, en utställningsplats jag gillar mycket. Slutet av oktober men dagen var fin och solig. Och dagen innan, när manar skulle tvättas och tofsas, då var det 15 hela grader, så riktigt bra helg för höstutstställning. Håkan Erlandsson var på plats för att döma och skrev åt honom gjorde Josse. 

Tre stycken ponnyer var med; Lilja, Liston och Pärla. Lilja har inte visats sedan hon fick sitt SUCH 2018, det är alltså fyra år sedan. Men hon mindes precis hur det gick till och i uppställningen stod hon blickstilla med spetsade öron i de minuter som behövdes och visade gångarterna som hon kan. Det gav ett guld i siffrorna 88789.

Direkt därefter var den sones tur, han har hunnit bli fem månader och var också riktigt duktig faktiskt, men det var ju mer tur än erfarenhet givetvis. Han fick 38 poäng och även titeln Champion Miniföl. Med det så har båda årets föl fått den titeln - kul!

Jag hade Eveline med mig, men det är inte så lätt att visa sto med föl alla gånger, stoet är väl en sak med ett busigt hingstföl något annat. Så, precis som när jag visade det andra fölet tidigare i somras, fick jag hjälp av Pernilla och tack så väldigt mycket för det :-).

 

 

Så var det Pärla också. Hon är 1 år, eller snart 1½ då. Otroligt lugn och trygg i sig själv. Stod helt still i nästan en timme dagen innan då hon gjordes i ordning, inga som helst problem att stå bunden, stå i egen box över natten, lastas, stå själv i transporten när de andra två var i ridhuset - inget bekom henne. Men. Ingen som helst motor fanns heller när det var dags för visning, det kändes som att släpa fram en stor klump. Helst ville hon inte röra sig en meter utan bara stå där hon stod. Som tur var fick jag hjälp av både Ella och Tobbe med piskförandet, annars hade inget annat än hennes halt kunnat bedömas. Nu lyckades hon på något sätt få 8:or på båda gångarterna, och även på typen, vilket gav slutresultatet 38 vilket jag är mycket nöjd med på henne för dagen.

 

Pettersbacka Pärla