Smedstorp

2022-09-18

Igår öste regnet ner nästan hela dagen, det var inte alls väder för att göra i ordning ponnyer inför dagens utställning. Men det blev klart hur som så idag åkte jag och Linnea till Smedstorp utanför Nyköping, där var det drive-in för domare Gunn Johansson. Hon hade sällskap i ringen av Josse :-), som åkt från Göteborg för att vara domarsekreterare. 

 

På väg mot mätning och visning.

 

Med oss hade vi Bella och Vena, båda med förhoppningen om ett spetsat guld. Ganska hög önskan alltså :-), men önska kan man ju alltid få göra.

Bella skötte sig ganska dåligt framför domaren, hon ställde sig bara fel hur många gånger jag än "tog ett steg" och dessutom trasslade hon med huvudet upp och ner och stod inte still många sekunder i taget. Så kan det vara ibland, nästa gång kan fokus vara ett helt annat, så mycket som spelar in. Hon fick 39, hade 8:or samt en 7:a på benen, skruvade lite i skritten. Det gör hon ju till och från.

Vena var däremot fullt koncentrerad på uppgiften, hon stod stilla och snyggt och hade blicken på något långt utanför ringen, det brukar vara bra. Hon fick mycket fin kritik och - ja! Raden 98789 vilket ger 41 poäng. En till behövs för SUCH, men två steg avklarade, vi blev så glada!

 

 


Nöjda och glada efter bedömningen, Vena till vänster, Bella till höger. Och idag var det inget regn utan solen lyste istället så varmt och skönt, en vacker septemberdag :-).