Pigg, piggare, piggast

2020-11-01

Kolbäck. Dit var vi igår, där var en drive-in-utställning för en alldeles ny domare inom shetlandrasen, Helena Jansson. Med oss hade vi Bella, Ting och Selene. Med "oss" menar jag inte bara jag själv och Eveline, utan även Linnea tog sig tid att följa med, det var längesen!

 


Bella, Ting och Selene

 

Det regnade hela vägen dit men med någon kilometer kvar blev det uppehåll och sedan var det så resten av dagen, skönt, även om vi var i ridhus. 

Vi visade Bella först, såg när vi värmde henne att hon kanske inte gick helt perfekt i bak igen, och samma tyckte domaren som såg en liten skruvning. Hon hade ju så för några månader sedan med men det försvann efter besöket hos equiterapeuten, är lika bra att boka ett besök hos honom igen. Hon var duktig i ringen och fick 38 poäng.

Direkt efter var det Selenes tur, pigga tanten. Hon var full av glädje och energi även om det inte kunde mätas med Ting en halvtimme senare.. Men Selene gjorde sitt bästa och erhöll 5x8, det märktes tydligt hur roligt hon tyckte det var att komma ut på tur.

 


Selene och Linnea


Ja sen var det Ting då... Hon var helt vild :-). Det gick inte att få någon ordning på henne i ringen trots att hon är tolv år gammal och det var hennes 28:e utställning. Hon stod inte still mer än någon sekund, slog med huvudet, gnäggade och jag fick knappt stopp på henne när vi skulle vända i traven. Det var nästan bara att skratta åt hennes överenergiska uppträdande, det är ändå bättre när de är pigga än när man får dra fram dem. Med raden 87787 fick hon 37 poäng vilket är hennes sämsta sedan hon var ett år gammal, men. Härlig var hon! Även om hon gärna får sköta sig lite bättre nästa gång :-).