Lyckade helger!

2023-07-09

De senaste två helgerna har innehållit mycket shetlandsponny, vi har varit iväg på tre utställningar.

Den första var till Väddö där Annika Strindgård dömde, det är så bekvämt nära att åka dit, det tar mindre än en timme. Solen sken dessutom. Lilly var först ut av våra, hoppades givetvis på guld för henne som är tre år i år. Det fick hon inte, men däremot fick hon sitt bästa resultat dittills - 39 poäng. Därefter visads Vena med ett guld och hennes stoföl Safira blev Champion miniföl med 39 poäng, även hon. Safira var  jätteduktig och visade fint upp sig så fint :-).

 

 

Dagen efter åkte vi till Mölnbo som låg förbi Gnesta en bit, där var det sommarpremiering i fullständigt hällregn. Som tur var, var det inomhus, men man hann bli genomblöt på vägen mellan bil och ridhus. Premieringsförrättare var Morgan Johnsson. Han gav Luna ett avelsdiplom med hela 42 poäng, blev så glad för det! Lilly fick ett poäng sämre än dagen innan, det vill säga 38, det är dock klass I och det får man vara nöjd med :-).

 

        Pettersbacka Luna

 

Igår var det dags igen, då åkte vi norrut, till Söderhamn. Det är en väldigt bra plats för utställning. Där var vädret blandat, mest varmt och soligt, men även ett par ordentliga regnskurar och åska. Helena Jansson var dagens domare.  Med i släpet var våra tre 3-åringar, samtliga efter Another Gold Cross.

Jag är så otroligt glad för de resultat vi fick! Först var det Odd, han skötte sig exemplariskt i ringen - stod som en staty, skrittade och travade sedan så fint. Han blev Champion Minivalack med 42 poäng, vilket tog honom så långt som till BIS 3! Hans halvsyster Luna var sedan inte sämre, även hon fick 42 poäng och en titel - Champion Miniungsto. Men i BIS-ringen fick hon gå bakom Odd och blev således nummer 4. Och sen, Lilly :-), hon fick sitt livs första guld så nu håller vi tummarna hårt för att hon ska hinna få ett till denna säsong.

 

          Pettersbacka Odd

 

     Pettersbacka Lilly

 

De tre sista bilderna fick jag hjälp av Emelie Widell att ta - tack!